Na oktoberfest brez cigarete!

Foto: Žurnal24 Avgusta mineva tri leta odkar je bil v Slvoeniji uveden protikadilski zakon. (Fo
Obiskovalci znamenitega münchenskega pivskega festivala Oktoberfest bodo pivo lahko pili le brez cigarete v roki.
Oglej si celoten članek

Na Bavarskem je danes namreč začela veljati najstrožja protikadilska zakonodaja v Nemčiji. Po novem bo prepovedano kaditi v vseh lokalih, tudi v manjših barih in diskotekah ter v pivskih šotorih. V gostinskih lokalih bo poslej mogoče kaditi le še na zasebnih zabavah.

Po dolgoletnem razpravljanju o tem vprašanju so se Bavarci na referendumu 4. julija izrekli za strogo prepoved kajenja. Za zaostritev zakona je glasovalo 61 odstotkov bavarskih volivcev.

Tri leta protikadilske zakonodaje
V začetku avgusta bo sicer minilo tri leta, odkar je začel v Sloveniji veljati zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov, ki je prepovedal kajenje v zaprtih delovnih in javnih mestih, vključno z gostinskimi lokali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.