Na Pelješcu še vedno gori, na Korčuli ujeli piromanko

Foto: EPA
Foto: EPA
Če na Pelješcu še vedno gori, so na Korčuli, kjer jim je ognjeno grozo po napornem tednu uspelo ustaviti, ponoči prijeli mlado piromanko.
Oglej si celoten članek

Od začetka letošnje požarne sezone so na Hrvaškem našteli že 41 večjih požarov, ob tem pa sumijo, da je veliko od teh požarov zanetil požigalec.

Na Korčuli ujeli mlado piromanko

Začelo naj bi se v petek. 24 - letnica naj bi požara najprej zanetila v posušeni travi - v okolici gostinskega lokala, nato pa še v skladišču istega objekta. Njen požigalski pohod se je končal danes ponoči - okoli tretje ure, ko je mlado dekle zakurilo kar doma, v zgodnjem nadstopju hiše. Na srečo so domači požar, ki je po poročanju dubrovniške policije uničil zavese, vrata in klimo - pravočasno pogasili. Po poročanju policije je dekle v priporu. 

Na Pelješcu še vedno gori

Na Plelješcu že peti dan gori, za gasilci je zelo naporna noč, poročajo hrvaški mediji. Požar pri Ponikvah je namreč še vedno aktiven. Gasilci pripovedujejo  o utrujenosti in o tem, da jih je premalo. Za njimi je namreč pet težkih dnevov in noči.

Danes ponoči so se spet borili z ognjem, ki se je nevarno približal naselju. Ustavili so ga šele deset metrov od hiš. Trenutno gori v višjih predelih, gasilci pa se bojijo, da bi se veter, tako kot sinoči, spet nevarno obrnil proti hišam.

Foto: EPA Požar Korčula

Gori tudi na Braču 

Po poročanju Večernega lista, se je požar, ki je včeraj popoldne izbruhnil na otoku Brač, danes nekoliko razširil. Gasilcem je uspelo ubraniti domove, na pomoč je prispelo tudi letalo za gašenje požara. Požare so netile strele med včerajšnjo hudo nevihto na tem območju. 

Do sedaj našteli že 41 večjih požarov

Na Korčuli so si bodo po enem tednu ognjene groze vendarle nekoliko odpočili. Sanacija pogorišča je že stekla. Po zadnjih ocenah naj bi zgorelo  okoli 850 hektarjev površine - vinogradi, nasadi oljk, borovi gozdovi.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:27 26. Julij 2015.

    Skurit na grmadi, vendar počasi!

  • Čudno mi je da ob tako brezobzirnem dejanju ne razkrijejo identitete te piromanke. V ZDA bi takoj izdal identiteto da …

  • mph
    15:46 24. Julij 2015.

    Najbolj noro pa je, da bo kmalu zunaj, namesto, da bi tudi take za trajno na nek otok odstranili iz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.