Na poroki umrlo 63 ljudi, najmanj 180 je ranjenih

Foto: Epa Foto: epa Foto: epa Foto: Epa
Afganistanske poroke so sicer običajno množični dogodki, ki se jih udeležuje več sto, včasih celo več tisoč ljudi.
Oglej si celoten članek

 V eksploziji med poročno slovesnostjo v Kabulu je bilo v soboto zvečer ubitih več kot 60 ljudi, številni pa so ranjeni. Razstrelil naj bi se samomorilski napadalec. Gre za najbolj smrtonosen napad v Afganistanu v zadnjih mesecih. Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzela še nobena teroristična skupina v tej državi.

Po dosedanjih informacijah afganistanskega notranjega ministrstva je bilo v eksploziji ubitih najmanj 63 ljudi, še 182 pa je ranjenih. Med njimi je tudi veliko žensk in otrok, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Afganistanske poroke so sicer običajno množični dogodki, ki se jih udeležuje več sto, včasih celo več tisoč ljudi. Ker običajno nimajo strogih varnostnih ukrepov, so pogosta tarča terorističnih napadov.

Običajno poroke potekajo v velikih industrijskih halah, kjer so moški praviloma ločeni od žensk in otrok. Na tej poroki je eksplodiralo v moški sekciji, navajajo priče.

Kot še dodajajo priče, naj bi šlo za šiitsko poroko. Šiiti so v Afganistanu pogosto tarča skrajnih sunitskih skupin, kot je na primer Islamska država.

Do napada je sicer prišlo sredi pogajanj med ZDA in talibani v Katarju o prekinitvi ognja v Afganistanu in umiku tujih vojakov iz te države. Talibani so že zanikali, da bi bili vpleteni v napad, še poroča AFP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:26 18. Avgust 2019.

    Pirotehnika je na vseh ohcetih,zakaj bi bla ta izjema?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.