Na priljubljenem hrvaškem otoku panika zaradi primerov koronavirusa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaški otok z največ primeri covid-19.
Oglej si celoten članek

V hrvaški občini Murter-Kornati imajo že šest potrjenih primerov novega virusa, so včeraj potrdili v lokalnem štabu civilne zaščite. Velika večina prebivalcev te občine sicer živi na Murterju, saj na Kornatih po uradnih podatkih prebiva le 27 oseb. 

Čeprav občino sestavljajo le otoki, pa gre za najbolj prizadeti del Šibeniško-kninske županije, poroča Jutarnji list. Štirje od pozitivnih se zdravijo v šibeniški bolnišnici. 

Zaradi razmer so oblasti pozvale vse prebivalce prizadetih otokov, naj strogo upoštevajo navodila o samoizolaciji. Prav tako je policija blokirala edini kopenski dostop do otoka Murter.

Na Hrvaškem imajo okoli 360 potrjenih primerov novega virusa, ena oseba je umrla. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:05 24. Marec 2020.

    alen totalni kreten si

  • 14:21 24. Marec 2020.

    Ne hodimo dol in nam dol voisi za Hrvaško. Zurnal, fajn bi bilo, da bi kaj konkretnega napisali, ne pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.