Na stranišče za en evro

Foto: Žurnal24 Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo na njihovih le
Letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo po novem na njihovih letalih med letom zaračunavali uporabo toaletnih prostorov. Posledično z ukrepom bo manj stranišč, a dodatna sedišča.
Oglej si celoten članek

Potniki bodo morali za uporabo toalete na letalih Ryanaira po novem odšteti en evro, oziroma en funt. Irski nizkocenovni letalski prevoznik se po poročanju Daily maila že dogovarja z Boeingom, da bi jim na njihovih 168 letalih preuredili potniško kabino in namestili stranišča na kovance. Zaradi plačevanja opravljanja male in velike potrebe v družbi predvidevajo, da bo manjši obisk toaletnih prostorov, zaradi česar bodo sčasoma zmanjšali število stranišč na letalih. To pomeni, da bo 189 potnikom na voljo le en toaletni prostor. 

Manj stranišč, a več sedišč
"Upamo, da bomo z zaračunavanjem uporabe toaletnih prostorov spremenili obnašanje potnikov tako, da bodo toaletne prostore uporabljali pred ali po letu," je zatrdil tiskovni predstavnik Ryanaira Stephen McNamara. "Tako bomo lahko odstranili dva od treh stranišč in omogočili prostor šestim dodatnim potnikom," je še dodal.

374 odstotkov več!
Zadnje raziskave so pokazale, da nizkocenovni letalski prevozniki na letih zaračunavajo visoke cene za hrano in pijačo – tudi za 374 odstotkov več, kot je redna cena v trgovini.

Plačevanje s koncem poletja
Kot zanimivost lahko dodamo, da Ryanair na letih že zaračunava pijačo in hrano. Prav tako so nedavno uvedli takse za vsa plačila s kreditnimi karticami, za navadno in dodatno prtljago in prijavo na let na letališču.

Ideja o zaračunavanju uporabe stranišč se je pred slabim letom porodila šefu Ryanaira Michaelu O'Learyju, vendar so ukrep kmalu opustili. Zaračunavanje so sedaj napovedali v Ryanairovem časopisu, McNamara pa ob tem zagotavlja, da bo novost začela veljati po letošnjem poletju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.