Na Zemljo v kapsuli

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V stepi v Kazahstanu je uspešno pristala ruska vesoljska kapsula Sojuz, na krovu katere so bili ruski kozmonavt Oleg Kotov ter japonski in ameriški astronavt Soiči Noguči in Timothy Creamer.
Oglej si celoten članek

Vodja ruske vesoljske agencije Anatolij Perminov je sporočil, da je bil pristanek zelo uspešen in da se vsi trije vesoljci počutijo odlično. "Kot vidite, že jedo jabolka," je dodal, pri čemer je imel v mislih televizijske posnetke z Nogučijem, na katerem Japonec žveči jabolko.

Trojica je v vesolje poletela decembra, na ISS, ki se nahaja 350 kilometrov nad Zemljo, pa so zagotavljali podporo trem misijam raketoplanov in dokončali dela na ameriškem raziskovalnem laboratoriju. Na ISS zdaj delata ruska kozmonavta Aleksander Skvorcov in Mihail Kornijenko ter ameriška astronavtka Tracy Caldwell Dyson.

Iz ruskega raketnega izstrelišča Bajkonur pa bodo 16. junija izstrelili novo kapsulo Sojuz, ki bo proti ISS ponesla ameriška inženirja Douga Wheelocka in Shannon Walker ter Rusa Fjodorja Jurčičina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.