Načrti IS: Z droni in kemičnim orožjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Že dlje časa so znani načrti Islamske države, ki naj bi med Evropskim nogometnim prvenstvom v Franciji izvedla več napadov. Zdaj so znane še podrobnosti načrtov.
Oglej si celoten članek

Načrte Islamske države glede Evropskega nogometnega prvenstva v Franciji so po napadih v Bruslju razkrili ujeti teroristi, do podatkov so preiskovalci prišli tudi po temeljitem pregledu prenosnega računalnika Salaha Abdeslama, borca Islamske države, ki je bil vpleten že v morilski pohod v Parizu.

Nove napade v Franciji so skrajneži načrtovali 11. junija, pred tekmo med Veliko Britanijo in Rusijo, poleg samomorilskim napadalcev naj bi v napadu sodelovali tudi droni s kemičnim orožjem, pišejo britanski mediji.

Prenosni računalnik Salaha Abdeslama so zasegli med racijo v bruseljski četrti Molenbeek, v kateri so tega edinega preživelega terorista, ki je sodeloval v pariškem pokolu, tudi prijeli. Na računalniku so med drugim našli tudi fotografije luke v Marseillesu, kjer naj bi se pred tekmo zbirali angleški navijači.

"Lokali, polni veselih in opitih navijačev so lahka tarča troristov. Pred Evropskim prvenstvom tesno sodelujemo s francoskimi varnostnimi službami," je pri tem povedal Neil Basu z britanske policije. Ne glede na vse napore, ki jih varnostne službe dajejo v boju proti terorističnimi napadi, je Francija eš vedno v strahu pred borci IS, ki so se vrnili z bojišč Sirije. Angleški in ruski navijači so očitno eni izmed tarč tudi zato, ker obe državi sodelujeta v boju zoper IS v Siriji in Iraku.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.