Nafta iztekla v morje

Foto: Žurnal24 V podjetju British Petrolium, ki je lastnik potopljene naftne ploščadi, iščejo n
Ob zahodni obali Južne Koreje sta trčila tovorna ladja in tanker. Iz slednjega je izteklo okoli 66.000 sodov surove nafte.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila okoli 23.30 v četrtek po srednjeevropskem času in naredila luknje na treh naftnih zabojnikih na tankerju Hebei Spirit, ki je registriran v Hongkongu. Kot je povedal predstavnik južnokorejskega ministrstva za morje in ribištvo, gre za verjetno največje razlitje nafte v morju ob obali Južne Koreje.

Zaradi trčenja je iz tankerja, na katerem je bilo okoli 1,8 milijona sodov nafte, izteklo 66.000 sodov oz. več kot 10.000 ton nafte. Iztekanje nafte so nato ustavili in že začeli odstranjevati madež. Južnokorejska obalna straža je namreč na kraj nesreče, to je okoli 150 kilometrov jugozahodno od Seula, poslala 34 ladij in štiri helikopterje. Nesreča ni terjala žrtev.

Najhujša nesreča z razlitjem nafte ob obali Južne Koreje se je pred tem zgodila leta 1995, ko je izteklo okoli 35.000 sodov nafte. Med najhujše nesreče z razlitjem nafte pa spada nesreča tankerja Exxon Valdez leta 1989. Takrat je ob obali Aljaske izteklo okoli 260.000 sodov nafte, zaradi česar je prišlo do ene najhujših okoljskih katastrof.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.