Naftna polja varuje vojska

Foto: Žurnal24 Glasujte ne, pozivajo nasprotniki ustavnih sprememb.
Venezuelski predsednik Hugo Chavez je ZDA zagrozil s prekinitvijo dobave nafte, če bodo uresničile načrte o destabilizaciji države, na naftna polja pa poslal vojake.
Oglej si celoten članek

Chavez je pred nedeljskim referendumom pozval volivce, naj podprejo predlagane ustavne spremembe, ZDA pa zagrozil, da " ne bodo prejele niti kapljice venezuelske nafte", če bo Washington uresničil svoje načrte o destabilizaciji države. Chavez trdi, da bodo ZDA skušale spodbuditi nasilje v Venezueli, če bodo volivci na nedeljskem referendumu glasovali za vzpostavitev socialističnega režima. Med predlogi, o katerih bodo glasovali na nedeljskem referendumu, je tudi možnost večkratne ponovne izvolitve predsednika. " Če mi bo bog pomagal, bom na čelu vlade do leta 2050," je svojim privržencem v Caracasu zatrdil 53-letni Chavez.

Chavez je poleg tega ukazal namestitev vojske na vsa naftna polja v državi. " Dal sem ukaz obrambnemu ministrstvu, naj zaščiti naša naftna polja in rafinerije," je v petek zvečer dejal Chavez na shodu ob zaključku referendumske kampanje.

Venezuela je šesta največja proizvajalka nafte na svetu. Dnevno načrpa okoli tri milijone sodčkov, polovico pa je izvozi v ZDA. 


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.