Najbolje se je upokojiti v Švici, Slovenija na 20. mestu

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Najbolje se je upokojiti v Švici, sledijo Norveška, Avstralija, Islandija in Nizozemska. Slovenija na 20 mestu.
Oglej si celoten članek

Švica ima najboljši sistem pokojninske varnosti in na seznamu vodi že tretje leto zapored. Slovenija se je letos povzpela za eno mesto in pristala na 20 mestu, takoj za ZDA in Francijo.

Na vrhu seznama  zahodnoevropske države

 
Švici sledijo Norveška, Avstralija, Islandija in Nizozemska. Med prvo deseterico so še Švedska, Danska, Avstrija, Nemčija in Nova Zelandija. Med "novimi" članicami Evropske unije je pred Slovenijo le Češka, ki je uvrščena na 15. mesto.

 

Na repu seznama so predvsem afriške države. Zadnji na lestvici 150 držav je Togo, med zadnjimi desetimi pa so še Srednjeafriška republika, DR Kongo, Komori in Lesoto. Gre za države z visoko revščino, slabo razvitim zdravstvenim sistemom in praktično brez upokojitvenih shem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.