En mrtev v streljanju na šoli, deset poškodovanih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najmanj dva naj bi bila huje poškodovana.
Oglej si celoten članek

Finska policija je sporočila, da je bila v nasilnem incidentu kompleksu poklicnih šol v mestu Kuopio, ki se nahaja približno 220 kilometrov severno od finske prestolnice Helsinki, ubita najmanj ena oseba, deset pa jih je poškodovanih. 

Mediji poročajo, da je bil napadalec napadel z mečem, a naj bi pri sebi imel tudi strelno orožje.

Policija je napadalca že prijela. Motiv napada še ni znan, prav tako policija ni potrdila, kakšno orožje je bilo v napadu uporabljeno.

Napadalec se je rodil na Finskem in je finski državljan.

Po poročanju očividcev naj bi bil napadalec študent, ki ga je prijela policija, pri čemer je uporabila dva strela. Storilec naj bi bil med desetimi ranjenimi.

Šolo obiskuje okoli 600 učencev, okoli 40 je učiteljev.

Na socialnih omrežjih se je kmalu po napadu pojavil videoposnetek dogajanja v šoli v času napada, a njegova pristnost še ni potrjena. Avtor posnetka ob objavi pravi, da je iskal nečaka, s katerim je vse v redu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.