Najmanjša Zemljanka meri le 62 centimetrov

Foto: EPA Najmanjša ženska na svetu Foto: EPA Najmanjša ženska na svetu Foto: EPA Najmanjša ženska na svetu
Jyoti Amge je postala najmanjša Zemljanka. Poleg tega, da v višino ne meri ravno veliko, a vse ostale stavri počne tako kot običajni ljudje.
Oglej si celoten članek

Indijka Jyoti Amge je najmanjša ženska na svetu. Za sedem centimetrov je prehitela svojo predhodnico Bridgette Jordan. V višino meri 62, 8 centimetrov. Da so rekord potrdili so ji višino glede na protokol, v 24 urah izmerili kar trikrat.

Želi si potovati

Mlada Indijka se je v Guinessovo knjigo vpisala na svoj osemnajsti rojstni dan. Trenutno obiskuje srednjo šolo in se namerava vpisati tudi na fakulteto. Rekorda je nadvse vesela, saj meni, da ji bo omogočil, da bo lahko več potovala. Želi si na Japonsko, v Evropo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.