Najprej eksplodirala bomba, nato odjeknili streli

Foto: EPA
Foto: EPA
Med žrtvami so tudi dva nemška in dva vietnamska zdravnika ter dve medicinski sestri s Filipinov in ena iz Indije.
Oglej si celoten članek

Število žrtev današnjega napada v kompleksu jemenskega obrambnega ministrstva v prestolnici Sana se je povzpelo na 52.

Samomorilski napadalec se je v kompleksu jemenskega obrambnega ministrstva razstrelil z avtomobilom bombo. Nato so v drugem vozilu v kompleks prišli oboroženi moški, iz kompleksa pa je bilo slišati streljanje. V napadu je bilo po navedbah vrhovnega varnostnega odbora ranjenih 167 ljudi, od tega devet huje.

Obrambnega ministra Mohameda Naserja Ahmeda v času napada ni bilo v poslopju, saj je na obisku v ZDA.

Obrambno ministrstvo je kmalu po napadu sporočilo, da so prevzeli nadzor nad razmerami. Varnostni vir je sporočil, da so bili "napadalci uničeni".

Predsednik države je že obiskal obrambno ministrstvo, visokim predstavnikom varnostnih služb pa naložil, da morajo sprožiti preiskavo in njene rezultate predstaviti v 24 urah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.