Največ vina popijejo v Vatikanu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenci na petem mestu.
Oglej si celoten članek

V Vatikanu popijejo na prebivalca več vina kot v katerikoli drugi državi na svetu. Slovenija s petim mestom ni daleč za njim. Tako kažejo statistike, ki jih je objavil Wine Institut.

Glede na statistike, ki jih je objavil inštitut, se je količina popitega vina na prebivalca v Vatikanu v zadnjih letih sicer zmanjšala. Leta 2008 so popili v povprečju 74,33 litra vina na prebivalca na leto, leta 2011 pa "le še" 62,20 odstotka. 

Nasprotno se je v Sloveniji v teh letih količina popitega alkohola celo nekoliko povečala. Leta 2008 smo popili 44,7, leta 2011 pa 44,98 litra alkohola na prebivalca. Več od Slovenije popijejo le še v Andori, Luksemburgu, na Norfolškem otoku in v Franciji.

K vatikanski statistiki po poročanju britanskega časnika The Independent sicer svoje prispeva specifična populacija – večina prebivalcev je starejših moških, poleg tega se vino uživa tudi v ceremonialne namene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:33 25. Februar 2014.

    No pa zmenite se. Alkohol ali vino???

  • 17:41 25. Februar 2014.

    saj ga vsak dan po službeni dolžnosti :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.