"Največji množični umor po 2. svetovni vojni"

Foto: EPA scandinavian star Foto: EPA scandinavian star
Scandinavian Star. Je moralo 159 ljudi umreti zaradi zavarovalnine?
Oglej si celoten članek

Pred 23 leti, 7. aprila 1990, sta na trajektu Scandinavian Star, ki je bil na poti iz Osla v Dansko, izbruhnila dva požara. Umrlo je 159 ljudi.

Dvanajstčlanska komisija je po številnih novih dokazih še enkrat pregledala primer in prišla do šokantnega zaključka. "Gre za največji množični umor v Severni Evropi po drugi svetovni vojni," pravijo. Požar naj bi namreč zaradi zavarovalnine podtaknil lastnik trajekta, ki je ladjo tik pred katastrofo visoko zavaroval.

Pri izvedbi načrta so sodelovali člani posadke, ki so takoj po izbruhu požara začeli razbijati okna, kar je povzročilo, da se je ogenj hitro razširil po vsej ladji. Eden od njih naj bi po pričanju očividca prejel celo kuverto s sto tisoč evri (800 tisoč norveških kron).

Za požar so sicer v vseh teh letih krivili danskega tovornjakarja, ki je med požarom umrl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:31 7. April 2013.

    Torej obstaja....<br />samo ni tam, kot nam drugi govorijo, živimo na (v) njemu..<br />- pa Turki-Grki, so pred kratkim, pokazali …

  • 18:20 7. April 2013.

    Največji hidič je človekov pohlep, večini je svetinja samo še denar in do njega so nekateri pripravljeni priti tudi preko …

  • 18:01 7. April 2013.

    Pekel ne obstaja!!!<br />Pekel je Zemlja in Hudič je človek.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.