Največji rop v zgodovini BiH

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Neznanci prestregli kombi Unicredita, zagrozili z orožjem in odnesli 19,25 milijona kun (več kot dva milijona in pol evrov).
Oglej si celoten članek

Denar so v kombiju prevažali iz Unicredit banke v Bosni in Hercegovini na Hrvaško. Skupina zamaskiranih neznancev ga je prestregla v mestu Medovići: "Kombiju je pot presekalo vozilo roparjev. Tik zatem je iz grmovja stopil ropar, ki je proti kombiju usmeril raketomet in od varnostnikov zahteval, da izstopijo iz vozila,“ rop opisuje predstavnik tamkajšnje policije Damir Čutura.

Pobrali so ves denar, neuradno naj bi ga bilo za več kot dva milijona evrov in pol. Policija zneska ni potrdila.

Na prizorišču so roparji zažgali dva svoja avtomobila, s tretjim pa so se odpeljali. Tri kilometre stran so ogenj podtaknili še v to vozilo in se neznano kam odpravili s četrtim. Tako vsaj domneva policija, saj se je za njimi izgubila vsakršna sled.

Aktivirali so vse policijske sile, vendar našli jih še niso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.