Napad, ki bi zasenčil 11. september

Foto: Žurnal24 Abdulla Ahmed Ali, Tanvir Hussain in Assad Sarwa so bili spoznani za krive za na
V Veliki Britaniji so obsodili trojico, ki je načrtovala doslej največji teroristični napad z letali, v katerem bi število žrtev preseglo tisto iz terorističnih napadov leta 2001.
Oglej si celoten članek

Vodja teroristične celice, ki se je zgledovala po Al Kajdi, je bil 28-letni Abdulla Ahmed Ali, v Veliki Britaniji rojen islamski skrajnež, poroča Daily Telegraph. Njegova pomagača sta bila prav tako 28-letni Tanvir Hussain in 29-letni Assad Sarwar. Obtožnica jih je bremenila, da so želeli leta 2006 na krov letala, ki je letelo iz Heathrowa v Severno Ameriko, pretihotapiti tekoči eksploziv v plastenkah za vodo. Če bi prišlo do eksplozije, bi se število žrtev na letalu in na tleh štelo v več tisočih.

Policija je dejanje takrat preprečila, vendar obtoženim niso uspeli dokazati, da so želeli razstreliti letalo. Odkritje je takrat tudi povzročilo, da so na letala prepovedali vnašati tekočine. Sojenje je potekalo še proti štirim osebam, ki naj bi dejansko nesle eksploziv na letala. Teh pa sodišče ni obsodilo načrtovanja razstrelitve letal.

Obtoženi so se zagovarjali, da so želeli pritegniti pozornost na njihov internetni propagandni dokumentarec, ki je vseboval tudi zaigrane mučeniške videoposnetke, s katerim so napadali britansko zunanjo politiko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.