Napad v Zagrebu: "Pi... dalmatinske oslovske."

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
V Zagrebu so huligani brutalno pretepli tri mlade Dalmatince, ker so ti govorili v svojem narečju.
Oglej si celoten članek

Dogodek se je zgodil v Zagrebu v soboto zgodaj zjutraj, zvečer pa je bila napovedana tekma med nogometnima kluboma zagrebškim Dinamom in splitskim Hajdukom, kar vedno še dodatno zaostri nestrpnosti med Zagrebčani in Dalmatinci. Huligani, bilo naj bi jih okrog pet, ki so napadli tri mlade Dalmatince, so očitno sklepali, da se nameravajo zvečer udeležit tekme, saj so jih zmerjali: "Kaj bi radi, dalmatinski osli? Kaj počnete tukaj? Greste na derbi, pi... dalmatinske oslovske?"

V resnici so se mladi Dalmatinci skupaj z zagrebško kolegico vračali ob treh zjutraj s koncerta iz bližnjega kluba, poroča Slobodna Dalmacija. A časa za razlago ni bilo, saj so jih huligani začeli brutalno pretepati. 23-letniku iz Šibenika so zlomili ključnico. Poškodbe bi bile še hujše, če ga ne bi v obupu, da bi ga rešila, 22-letna Zagrebčanka zaščitila s svojim telesom in prosila napadalce, naj prenehajo. Kolega, 23-letni Splitčan in 24-letnik iz Makarske, sta jo odnesla z lažjimi poškodbami, čeprav sta polna modric. Huligani so nato vendarle zbežali, taksist, ki je pripeljal mimo, pa je nato četverico odpeljal v bolnišnico.

Policija trenutno še išče napadalce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:39 26. Marec 2012.

    Revez mocvirniski...se kr zivis v iluzijah da so viole po bs3 hodle...tak kot sem ti tam napisal ti bom se …

  • 23:31 23. Marec 2012.

    Imamo mi pred svojimi vrati enako situacijo med LJ in zahojenimi MB in secirajte vzroke neonacizma pri Violah , Hrvatarje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.