Napadalec na policistki umrl

Foto: EPA
Foto: EPA
Moški, ki je v belgijskem mestu Charleroi z mačeto ranil dve policistki, je umrl v bolnišnici. Oblasti dogodek obravnavajo kot teroristično dejanje.
Oglej si celoten članek

Moški je včeraj z mačeto napadel dve policistki, ki sta varovali glavno policijsko postajo v mestu. Policist, ki je bil v bližini, je napadalca ustrelil. Napadalec je kasneje v bolnišnici umrl.

Policistki naj ne bi bili v kritičnem stanju. Ena naj bi utrpela manjše poškodbe, medtem ko naj bi druga utrpela hujše poškodbe obraza. 

Belgijski premier Charles Michel, ki je bil v času napada na dopustu na jugu Francije in se že vrača v domovino, je za televizijo RTL v telefonskem pogovoru dejal, da "prvi znaki jasno kažejo na terorizem". Danes naj bi se sestal belgijski varnostni svet. 

V mestu Charleroi so džihadisti, ki so sodelovali v napadih na Pariz in Bruselj, imeli svojo bazo. Po marčevskih napadih v Bruslju v Belgiji še vedno velja visoka stopnja ogroženosti. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:11 8. Avgust 2016.

    ah, vi ne razumete...to ni terorizem... spet je šlo le za psihičnega bolnika, ki je po naključju tudi musliman in …

  • h3o
    01:54 8. Avgust 2016.

    Islam prepovedat, problem rešen. (KAJ SPLOH ŠE ČAKAMO? BOŽIČ?!). Za podpornike multikulturalizma pa tole: priporočam vam, da si v svoja …

  • h3o
    01:54 8. Avgust 2016.

    Islam prepovedat, problem rešen. (KAJ SPLOH ŠE ČAKAMO? BOŽIČ?!). Za podpornike multikulturalizma pa tole: priporočam vam, da si v svoja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.