Napadalec še vedno molči

Foto: Epa
Foto: Epa
Napadalca so obvladali potniki na avtobusu.
Oglej si celoten članek

Napad na avtobusu v mestu Lübeck na severu Nemčije, kjer je moški z nožem v petek poškodoval deset ljudi, po ocenah policije nima terorističnega ozadja. "Identiteta storilca je razjasnjena. Gre za 34-letnega nemškega državljana, ki živi v Lübecku. Trenutno ni znakov, ki bi kazali, da je bil moški politično radikaliziran, ali da ima dejanje teroristično ozadje," je po pisanju portala Deutsche Welle sporočila policija.

Po poročanju medijev so potniki napadalca, ki je napad izvedel s kuhinjskim nožem, sami nadvladali, nato pa je kmalu prišla policija, ki ga je prijela. Danes naj bi ga privedli pred preiskovalnega sodnika, s preiskovalci pa doslej ni želel govoriti.

Po najnovejših podatkih je ranil deset ljudi. Pet so jih odpeljali v bolnišnico, od tega so trije utrpeli resnejše poškodbe, je povedala glavna tožilka Lübecka Ulla Hingst. Tožilstvo bo napadalca po njenih besedah preganjalo zaradi napada, povzročitve hudih telesnih poškodb in poskusa požiga. V njegovem nahrbtniku so namreč našli vnetljive snovi.

Poln avtobus je bil na poti iz Lübecka v priljubljeni bližnji obmorski letoviški kraj Travemünde, ko je moški na njem napadel sopotnike. Voznik avtobusa je takoj ustavil avtobus in odprl vrata, da so potniki lahko pobegnili. Napadalec je napadel tudi voznika, nato pa so ga obvladali potniki.

V Nemčiji so sicer v stanju visoke pripravljenosti po več smrtonosnih napadih islamskih skrajnežev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    14:16 21. Julij 2018.

    Trenutno še molči, musliman iz Irana, ... ampak vsi že vejo, da to nimam nobene veze z islamom ali terorizmom. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.