Napadli belgijsko agencijo za nadzor nad jedrsko energijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hekerji iz skupine Down-Sec so v nedeljo onemogočili dostop do spletne strani belgijske zvezne agencije za nadzor nad jedrsko energijo (AFCN).
Oglej si celoten članek

"To se ni zgodilo prvič," je za belgijsko tiskovno agencijo Belga povedal tiskovni predstavnik agencije Lodewijk Van Bladel. Informatiki AFCN bodo sistem predvidoma vzpostavili v nekaj urah.

"Ne razumemo, zakaj smo bili cilj piratov. Pridobiti ne morejo nobenih občutljivih informacij," je še povedal tiskovni predstavnik. Danes zjutraj spletna stran agencije še ni bila dostopna.

Pred dvema dnevoma so hekerji napadli spletno stran belgijskega premierja Charlesa Michela.

"Menimo, da za Charlesa Michela kot premierja ni več prostora," so na Twitterju zapisali hekerji. Verodostojnost njihovega računa na Twitterju sicer ni preverjena.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:25 29. Marec 2016.

    nič novega, kot vidimo po internetu smo tudi Slovenci kar dobro poslikani in popredalčkani.

  • 11:47 28. Marec 2016.

    Kako pa je temu Francozu ime?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.