Napadli predsedniško palačo

Foto: EPA
Foto: EPA
Talibani so danes v afganistanski prestolnici Kabul napadli predsedniško palačo in več vladnih poslopij.
Oglej si celoten članek

Slišati je bilo več deset eksplozij, medtem ko so se spopadali z varnostniki pred vstopom v palačo, obrambnim ministrstvom in uradom ameriške obveščevalne agencije Cia. Policija je sporočila, da so bili ubiti vsi napadalci.

Odgovornost za napad so prevzeli afganistanski talibani.

Napad se je zgodil nekaj dni po tem, ko je afganistanski predsednik Hamid Karzaj glede mirovnih pogovorov ZDA in talibanov dejal, da visoki mirovni svet, ki vodi mirovna prizadevanja vlade v Kabulu, ne bo sodeloval v procesu, če ga ne bo vodil Kabul, navaja britanska medijska mreža BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.