Naplavilo na desetine morskih živali

Strokovnjaki iščejo razlog za smrt skoraj 100 morskih živali in ptic, ki jih je naplavilo na perujski obalni pas.
Oglej si celoten članek

Na perujski obalni pas je naplavilo 18 morskih želv, 22 morskih levov, osem delfinov, 16 morskih psov in 22 morskih ptic, poročajo pri Sky News.

Nekaj živali je bilo obarvanih s posebnim barvilom, ki so ga uporabili med raziskovanjem 123 kilometrov dolge obale. Iz izmerjenih trupel pa so že vzeli vzorce, ki so jih poslali na analizo. Jaime De La Cruz, inženirka na perujskem morskem inštitutu, pravi, da lahko rezultate analize pričakujemo v naslednjem tednu.

Živali naplavljalo že prej

V preteklih letih je na obalni pas Peruja naplavilo že zaskrbljujoče število morskih živali. Pojavlja pa se že nekaj možnih razlogov, ki bi lahko bili krivi za množične naplavitve. Tako nekateri špekulirajo, da je kriv virus, iskanje nafte in zastrupljena hrana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.