Naraščanje prostitucije zaradi gospodarske krize

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Grčiji so zaključili triletno raziskavo, v kateri so pridobivali podatke o okrog 17 tisoč prostitutkah. Ugotovitev študije je, da so se nekatere ženske v Grčiji dobesedno primorane prodajati.
Oglej si celoten članek

V raziskavi, katere avtor je Gregory Lazos z univerze v Atenah, je med drugim navedeno, da se vse več žensk v prostitucijo zateče zato, da preživijo. V Grčiji so tako polurne spolne usluge na voljo že za pičla dva evra. Pred krizo je cena spolnih uslug znašala 50 evrov.

Nekatere ženske se dobesedno prodajajo zato, ker so lačne. Takšnih primerov je okrog 400. Res jih ni veliko glede na število vseh prostitutk v Grčiji, vendar takšnih, ki bi se prodajale tako poceni, pred krizo ni bilo,” je ob objavi rezultatov študije grškim medijem povedal njen avtor. Dodal je še, da v Grčiji Grkinje prevladujejo v prostituciji; pred krizo so se Grkom in turistom zvečine prodajale ženske iz Vzhodne Evrope.

Grški medji pri tem navajajo še ocene, da je le deset od 525 bordelov v Grčiji pridobilo ustrezno dokumentacijo, vsi ostali delujejo na črno. Prostitucija v Grčiji je sicer legalna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • h3o
    20:02 30. November 2015.

    aja zato se je tok beguncev zmanjšal!!

  • 17:54 30. November 2015.

    Sploh pa se prikazuje, kot da je prostitucija problem. V resnici je problem to, da ne plačujejo davkov ( saj …

  • 17:51 30. November 2015.

    Ne škodi tudi malo terminološke pravilnosti. V slovenščini poznamo usluge in storitve. Če vam ona za delo zaračuna, potem to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.