Naročil strmoglavljenje letala s 110 potniki

Foto: Epa
Foto: Epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je povedal, kaj je bilo v ozadju naročila.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin je v dveurnem filmu, ki so ga predvajali včeraj, potrdil, da je odredil strmoglavljenje letala družbe Pegasus Airlines leta 2014, poroča BBC.

Putin je v dokumentarnem filmu povedal, da je dobil informacijo varnostnih služb o ugrabitvi potniškega letala, ki je potovalo iz Ukrajine v Turčijo pred otvoritvijo Zimskih olimpijskih iger v Sočiju leta 2014.

Na letalu je potovalo 110 ljudi, pilota sta sporočila, da naj bi imel eden od potnikov bombo in da namerava napasti otvoritev olimpijskih iger.

Putin je v filmu povedal, da so mu obveščevalci jasno povedali, da se v takšnih situacijah letalo strmoglavi, na kar je odgovoril: "Postopajte po načrtu!"

V napetih trenutkih se je sicer hitro razjasilo, da gre za lažni alarm, bombe na letalu ni bilo, je v dokumentarnem filmu o primeru sklennil Putin.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 10:31 19. Marec 2018.

    Rusija, nažalost,še ni sposobna za demokracijo v pravem pomenu besede.Rabi močnega voditelja,da se nebi končalo kot na Balkanu,samo v mnogo …

  • 00:58 14. Marec 2018.

    Če mene uprašaš so to bale in nič drugega

  • 11:17 13. Marec 2018.

    Vse tole napisano z naklepom in škodoželjnostjo proti Rusiji in Putinu je pa samo dokaz , da Rusi niti slučajno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.