Nasad oljk v Istri tvori napis TITO

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
"Mi s Titom nimamo težav, pomembne so nam oljke. Oljke ne poznajo zgodovine, temveč zgodovino govorijo," je za hrvaški portal 24 Sata povedal Nivio Stojnić, župan občine Tar-Vabriga, kjer oljke na eni od parcel tvorijo napis "Tito".
Oglej si celoten članek

Do nedavnega je razen domačinov in nekaterih turistov je za "Titov nasad oljk" med Tarom in Vabrigo blizu Poreča vedel le malokdo. Nato je Ivan Jakovčić, hrvaški poslanec v Evropskem parlamentu, objavil sliko iz zraka in pripisal: "Naj komisija, ki se ukvarja preteklostjo, razjasni o nasadu oljk v Istri – regiji, ki je številka 1 po kvaliteti olja."

xxx

Črka T stoji na zasebnem zemljišču, črke i, t in o pa na občinskem. Oljke so bile posajene davnega leta 1983 in 1984. Nihče natančno ne ve, kdo jih je nasadil, a župan pravi, da jih ne nameravajo odstraniti.

Poudarja še, da doslej zaradi nasada niso prejeli še nobene pritožbe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 12:51 13. Marec 2017.

    za rdečo mafijo.

  • ode
    10:16 13. Marec 2017.

    Na sliki njikjer ne vidim napisa TITO

  • 10:06 13. Marec 2017.

    če ne bi bilo Tita ne bi danes smel komentirati ,ker bi nas takrat Stalin podjarmil,Tito je edini predsednik ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.