"Nasilje na božič je absurd"

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Papež Benedikt XVI. se je odzval na sobotna napada na cerkve v Nigeriji in na Filipinih ter jih označil kot absurdno nasilje.
Oglej si celoten članek

Kot je dejal papež, so ga razžalostile novice o omenjenih napadih in samomorilskem napadu v Pakistanu. "Želim izraziti moje globoko sožalje žrtvam absurdnega nasilja in še enkrat pozvati k opustitvi sovraštva in iskanju mirnih rešitev konfliktov."

Papež je že pred desetimi dnevi v svojem sporočilu zapisal, da so kristjani najbolj preganjana religija na svetu. Poudaril je, da je nesprejemljivo, da morajo v nekaterih delih sveta tvegati svoja življenja, če želijo izvajati verske obrede.

V Nigeriji se spopadi nadaljujejo tudi danes. V mestu Jos je zagorelo več stavb. Zbrano množico sta razkropili vojska in policija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.