Nasilnež, ki je brutalno pretepel 18-letnico, na prostosti

Foto: facebook
Iz pripora v Zadru so izpustili Darka Kovačevića Daruvarca.
Oglej si celoten članek

Iztekel se je namreč skrajni rok, koliko časa je lahko v priporu, sojenje pa se danes ni začelo, saj je 31-letnik najel novega odvetnika, ki mora imeti čas, da se na primer pripravi.

Na sodišču v Zadru je prišlo do incidenta. Mati žrtve je, ko je postalo jasno, da ga bodo izpustili, vzkliknila: "Ne morem več, jaz tega ne morem zdržati."  V tem je iz sobe za zaščitene žrtve, ki se drži sodne dvorane, poskušala do matere priti 18-letna žrtev. Pravosodni policisti so obe odpeljali v druge prostore.

"Dajte mi torbo, da otroke odpeljem iz te države. Ne more več, ne morem več ... Ubil bo moje otroke. Ne morem več. Zaradi koga moram bežati iz Hrvaške, zaradi koga!" je bila obupana mati žrtve.

Kovačević je obtožen, da je junija v zadrskem lokalu brutalno pretepel 18-letnico, tepel jo je z pestmi in nogami, med drugim jo je brcal v glavo. Dokazov ne manjka, saj obstajajo celo posnetki nadzornih kamer, tepel pa jo je tudi na stranišču, kjer ni kamer in od koder jo je vso krvavo vlekel za lase, kot je povedala priča dogodka. Policija je našla razbit umivalnik, domnevno naj bi ga razbil z njeno glavo.

Kovačević, ki ima debel policijski dosje, ji je zlomil kosti na obrazu, nos, izbil zobe, na obrazu je dobila 20 šivov. Pol leta kasneje je na svobodi, ima sicer prepoved približevanja in javljati se mora na policijski postaji.

Rešilo ga je to, da je bil bos

Obtožen je bil namreč za povzročitev težkih telesnih poškodb in ne za poskus umora, v tem primeru bi bil lahko dlje v priporu. Kot je za Jutarnji list povedala mati žrtve, naj bi na tožilstvu pretehtalo dejstvo, da je bil, ko jo je brcal, bos. Bilo je poletje in v lokal je prišel obut v japonke. Če bi imel obute čevlje, bi se menda odločili za obtožbo za poskus umora. 

Odvetnik Branko Šerić je za index.hr ocenil, da bi ga lahko obtožili za poskus umora. "V svoji praksi sem tak primer že imel, udarec z obuto nogo v glavo se je kvalificiral kot poskus uboja. Odvisno je seveda od teže poškodb, tukaj pa veliko vlogo igra njegova fizična moč v primerjavi z dekletom, njegovi udarci bi jo lahko ubili," je dejal. Če je z njeno glavo res udarjal v umivalnik, pa ne bi smelo biti dvoma, dodaja Šerić, dodaten argument pa je, če ji je res grozil s smrtjo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:11 20. December 2018.

    Cesitke zenski. Dobila je tocno to, kar je iskala. Ne zgodi se vedno vsaki ta sreca.

  • 20:43 14. December 2018.

    za zaklat govedo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.