Nasilni shodi proti emigrantom po Evropi

Foto: EPA Demonstracije Pegide Foto: EPA Demonstracije Pegide Foto: EPA Demonstracije Pegide Foto: EPA Demonstracije Pegide Foto: EPA Demonstracije Pegide Foto: EPA Demonstracije Pegide
Po Evropi se je na desettisoče somišljenikov skrajnega gibanja Pegide udeležilo protiemigrantskih shodov. Medtem zunanjo ministri iskali rešitve za zajezitev begunskega vala na Balkanu in podprli slovensko idejo.
Oglej si celoten članek

V Nemčiji so številni protestniki nosili napise, kritične do nemške kanclerke Angele Merkel, ki je med Nemci vse manj priljubljena zaradi prevelike naklonjenosti beguncem.

Somišljeniki Pegide so pripravili shode tudi v nekaterih drugih evropskih mestih, med drugim v Pragi, Dublinu, Amsterdamu, Birminghamu in francoskem pristanišču Calais, kjer se zbirajo migranti, ki si želijo čez Rokavski preliv v Veliko Britanijo.

Po poročanju STA se je v Pragi na shodu, ki sta ga organizirali dve skrajni desničarski skupini, zbralo okoli pet tisoč ljudi. Izbruhnili so nemiri, ko so se skrajni desničarji spopadli z levičarskimi nasprotniki. Policija je aretirala štiri osebe.

V središču Calaisa se je zbralo okoli 150 ljudi, ki so bili opremljeni z različnimi transparenti, med drugim "To je naš dom", in francoskimi zastavami ter prepevali francosko himno. Shod ni bil dovoljen, po prerivanju s policisti pa je bilo okoli 20 protestnikov aretiranih.

Nemška Pegida in podobno misleče skupine so nedavno podpisale deklaracijo o ustanovitvi koalicije Trdnjava Evrope, ki se bo postavila po robu islamizaciji Evrope.

Gibanje Pegida, s polnim imenom Domoljubni Evropejci proti islamizaciji Zahoda, se je oktobra 2014 začelo v vzhodnonemškem Dresdnu kot protestno gibanje zaradi vse večjega priseljevanja zlasti mladih muslimanov v Evropo in Nemčijo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 10:47 8. Februar 2016.

    Dost morš bit -uknjen , da bereš take novice , pod katerim stoji potpis SS in JJ !<br />Pa valda …

  • 10:43 8. Februar 2016.

    Raus !

  • 10:42 8. Februar 2016.

    Zakaj imamo levičarji in desničarji o tem isto mnenje ? Se pravi , da je z vami muslimoljupci nekaj narobe …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.