Našli več kot 400 okostij

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V Boliviji so odkrili množično grobišče.
Oglej si celoten članek

Delavci so med gradbenimi deli naleteli na več kot 400 okostij. Trupla, po vsej verjetnosti gre za posmrtne ostanke sužnjev iz časov kolonizacije, so ležala le dva metra pod zemljo. Grobišče, veliko 16 kvadratnih metrov, se nahaja v kraju Potosi, ki leži na 4000 metrih nadmorske višine. Omenjeno mesto je bilo v času španske kolonizacije bogato s srebrom in kositrom.

Možno je tudi, da ne gre za množično grobišče, ampak za kraj, kjer se je pripetila rudarska nesreča. V 17. stoletju naj bi namreč na tem območju prišlo do zrušenja rudnika, ki je zahtevalo 2000 življenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.