Ne morejo pojasniti, kako se je 57 ljudi okužilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Epidemiologi imajo več vprašanj kot odgovorov glede tega, kako so se mornarji okužili.
Oglej si celoten članek

V Argentini se epidemiologi trudijo odkriti vir okužbe 57 mornarjev. Mornarji so bili 35 dni na morju. Pred izplutjem so bili mornarji testirani na novi koronavirus in na izplutje čakali v karanteni, kljub temu da so bili vsi testi negativni. 

Ladja se je v pristanišče vrnila po tem, ko so se pri delu mornarjev razvili simptomi, ki so značilni za covid-19. Testirali so vseh 61 mornarjev in pri 57 potrdili okužbo.

"Težko je potrditi, kje so se okužili, saj so bili 35 dni na morju in niso imeli stika s kopnim," je dejala epidemiologinja Alejandra Alfaro. Vodja oddelka za nalezljive bolezni v bolnišnici Ushuaia Leandro Ballatore ocenjuje, da gre za primer, ki ne ustreza do sedaj opisanim primerom, saj je inkubacijska doba daljša kot običajno. "Za zdaj še ne moremo pojasniti, kako so se simptomi pojavili," je dejal Ballatore. 

V Argentini so do zdaj potrdili več kot 103 tisoč primerov okužb. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 22:09 16. Julij 2020.

    Verjetno nihče ni pomislu, da so testi kužni, da se širi strah ane? Čudno :)

  • 08:56 16. Julij 2020.

    Da bi pa kdo (končno) posumil v natančnost testa - ne, to pa ne, ali kaj? Kdo garantira, da so …

  • 08:36 15. Julij 2020.

    Kakšno natančnost pa imajo testi, sploh za začetno fazo covid-a? testi so nenatančni in v tem je problem...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.