Ne, to ni pristajalna steza

Foto: Prtscrn
Foto: Prtscrn
Sreča v nesreči. Manjše letalo pristalo na prometni avtocesti na Floridi. Moška na krovu letala le lažje poškodovana.
Oglej si celoten članek

Pilot enomotornega letala je vešče pristal na delu avtoceste, kjer ravno takrat ni bilo nobenega avtomobila. Pilot, 49-letni Francoz Alain Jaubert, in njegov 50-letni sopotnik Donato Pinto sta se sicer poškodovala, vendar nihče od njiju ni v smrtni nevarnosti.

Pristal "v napačno smer"

Zasilno sta morala pristati zaradi okvare letala. Po mnenju vodje reševalne službe Virgila Fernandeza je pilot zelo dobro rešil situacijo – izognil se je trčenju z vozili, čeprav je pristajal v obratni smeri prometa.

S tal je vse skupaj spremljal Carlos Parodi, ki se je v tistem času ravno peljal po avtocesti, poroča CBS 4. "Ko sem ga zagledal, sem se ustavil, saj sem vedel, da bo strmoglavil. Res se je zaletel, nato pa ga je začelo še zanašati," je dejal Parodi, ki je nato pomagal pri reševanju pilota in sopotnika iz letala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.