Nebo nad Irsko spet odprto

Foto: Žurnal24 Letališča v Dublinu, Waterfordu in Corku na vzhodu države so sicer že doslej del
Irska uprava civilnega letalstva (IAA) je zmanjšala omejitve letenja za šest letališč na zahodu Irske, ki so jih morali opolnoči po lokalnem času zapreti zaradi povečane količine vulkanskega pepela v ozračju.
Oglej si celoten članek

IAA se je v četrtek zaradi oblaka vulkanskega pepela, ki se je približal Irski, odločil zapreti šest letališč na zahodu države – Shannon, Donegal, Sligo, Knock, Galway in Kerry. Prepoved letenja je začela veljati opolnoči po lokalnem času (ob 1. uri po srednjeevropskem), vendar naj bi že dobre tri ure kasneje dovolili lete in pristanke s teh letališč.

1000 milj dolg in 700 milj širok
Po navedbah IAA "velikanski oblak vulkanskega pepela" ostaja grožnja, trenutno pa je nad Atlantikom zahodno od Irske. Dolg je okoli 1000 milj, širok pa okoli 700 milj. Nevarnost pa bi povzročil predvsem, če bi se vetrovi spremenili in ga zanesli nad irski otok, je sporočila uprava.

Tokratno zaprtje irskih letališč je bilo že tretje ta teden. Vsakič je bilo zaradi nevarnosti vulkanskega pepela odpovedanih več letov, več tisoč potnikov pa ni moglo izpolniti svojih načrtov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.