Neenakopravno do drugih hrvaških trgovcev

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Poziv prokuristke Kraša Marice Vidaković zaposlenim, naj kupujejo v Konzumu, je povzročilo veliko negodovanja, o katerem danes poročajo hrvaški mediji. Združenje hrvaških trgovcev prepričano, da gre za diskriminacijo ostalih trgovcev.
Oglej si celoten članek

Združenje hrvaških trgovcev NTL in Ultra gros je prokuristki Kraša Marici Vidaković poslalo javno pismo, v katerem se odziva na njen javni poziv zaposlenim, indirektno pa tudi ostalim potrošnikom, da kupujejo v trgovinah Konzuma. "V svojem pozivu ste izpostavili, da vaše stališče delijo tudi drugi dobavitelji, ki jih zastopate. Zaradi našega interesa, pa tudi interesa širše javnosti, nas zanima, kateri - poleg Kraša - so to ostali dobavitelji?"

V Združenju hrvaških trgovcev so prepričani, da takšen poziv diskriminira ostale trgovce. "Kot odgovorni trgovci in razumni ljudje tudi sami podpiramo okrevanje Agrokorja, vendar vaš poziv smatramo kot izrazito diskriminatorem, s katerem ostale trgovce na Hrvaškem postavljate v neenakopraven položaj, ki je zagotovljen z ustavo." V pismu je izpostavljeno, da ne glede na poslovne odnose, ki jih ima Kraš s Konzumom, poziv smatrajo kot nekorekten in nesprejemljiv, še posebej v luči, da ostale trgovske hiše zavzemajo okrog 70 odstotkov hrvaške maloprodaje.

Združenje hrvaških trgovcev NTL in Ultra gros v javnem pismu izpostavlja še, da vse obveznosti, ki jih ima do Kraša, sprotno poravnava. "Bi nemara morali končati s plačevanjem že kupljene robe, pa da potem pozovete kupce tudi v naše trgovine?" je navedeno v javnem pismu in še, da pričakujejo odgovor prokuristke, kako bodo v takšnih okoliščinah nadaljevali poslovne odnose.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:41 12. April 2017.

    Ne reklamira svojega podjetja (Kraš). Dela na reklami za drugo podjetje (Konzum), ki ne plačuje svojih dobaviteljev! Poanta: kopuj v …

  • 15:44 12. April 2017.

    Plodine so cenejše in boljše od Konzuma !

  • 14:34 12. April 2017.

    zastopnica reklamira svoje podjetje..<br />Kot drugi. kupujte SLO<br />kupite od HR<br />kupite od ??<br />samo cigani kradejo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.