Nekateri turisti poročajo o težavah v Grčiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Banke ne sprejemajo tujih valut, ponekod nemogoče plačati s plačilnimi karticami.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo britanski mediji, se turisti z Otoka na grških otokih soočajo s težavami. Na Naxosu banke ne sprejemajo tujih valut. "Šli smo na Eurobank, ker smo želeli funte zamenjati za evre, a so našo prošnjo zavrnili. Povedali so, da imajo takšna navodila,“ je povedal Britanec Alan Seabury.

Zaradi krize so bankomati izropani. Grki lahko na dan sedaj dvignejo le še 50 evrov, saj je zmanjkalo manjših bankovcev. Tisti, ki pridejo do svojega denarja, so lahko srečni, saj so številni bankomati - tudi po besedah turistov - prazni, ponekod pa turisti menda ne morejo plačati niti s plačilnimi karticami. Omejitev dviga na bankomatih sicer ne velja za turiste.

Še bolj kot turisti seveda trpijo domačini. Še zlasti hudo naj bi bilo za podjetja, ki poslujejo s tujino, saj so bančni transferji prepovedani. Poročajo tudi o pomanjkanju hrane, še zlasti nepokvarljive, in določenih zdravil, med drugim tudi inzulina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:30 12. Julij 2015.

    To pa res nima veze s kapitalizmom. To je odraz Grškega neodgovornega rinjenja v socializem in komunizem.

  • mph
    23:02 12. Julij 2015.

    Kaj ga dela kapitalizem in kako so nekateri reveži še srečni z njim, ne bom nikoli razumel.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.