Nekaterim znamkam čokolad grozi visoka podražitev

Foto: EPA
Foto: EPA
Čokoladicam proizvajalca Mars grozi visoka podražitev, saj so postale talec dogajanja med Veliko Britanijo in EU.
Oglej si celoten članek

Globalni predsednik korporacije Mars Fiona Dawson je povedala, da se bodo izdelki proizvajalca lahko dvignili za 30 odstotkov, če Velika Britanija med pogajanji o izstopu iz Evropske unije ne bo dosegla dobrega sporazuma glede trgovinskih poslov.

Mars je namreč zaradi dobaviteljev zelo odvisen od prostocarinskega in brezmejnega gospodarskega režima, ki velja na območju EU, saj na ta način lahko ohranjajo nižje stroške proizvodnje. 

Na srečanjui Ameriške zbornice v EU je Dawsona opozorila, da bi vrnitev meja pomenila velik pritisk na stroške in bi ogrozilo dobavno verigo, pa tudi delovna mesta. Dodatnih stroškov ne bi mogli absorbirati in bi zato padli na potrošnike, povzema BBC.

Mars Inc. velja za šesto največjo zasebno podjetje v ZDA. Pod njeno okrilje sodijo znamke, kot so Bounty, Milky Way, Mars, Hubba Bubba, M&M, Orbit, Pedigree, Snickers, Spearmint, Twix, Uncle Ben's, Whiskas ... Njena britanska podružnica Mars Food UK Limited bdi nad tovarno v Sloughu, kjer proizvajajo številne znane proizvode. Sestavine zanje nabavlja v številnih državah EU, med drugim v Franciji, Nemčiji in na Poljskem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 23:27 12. Marec 2017.

    Američani naj sami žrejo svoje strupe!

  • ode
    17:36 12. Marec 2017.

    Te sladkarije so prav tako škodljive, kot kajenje ali alkohol. Sprejeti je treba podoben zakon, kot proti kajenju.

  • "Mars, Nestle in drugi želijo zmanjšati čokoladice, da bi zmanjšali količino sladkorja in zadovoljili priporočila angleškega zavoda za javno zdravstvo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.