Nekdo je nad koroško jezero zlil velikansko vedro vode

Foto: Peter Maier/Facebook
Foto: Peter Maier/Facebook
Neverjetni prizor, kako je jezero nedaleč od Slovenije dobesedno zalil cunami izpod neba.
Oglej si celoten članek

Amaterski snemalec Peter Maier je pred nekaj dnevi ob jezeru Millstatt na Avstrijskem Koroškem pri Špitalu o Dravi posnel vremenski fenomen, ko se je ob prehodu nevihtnih oblakov na zelo ozkem področju z neba ulila ogromna gmota vode, kot da bi nekdo zlil na Zemljo velikansko vedro vode. Maier je dogodek poimenoval "Cunami izpod neba".

Video si je v nekaj dneh ogledalo že ogromno ljudi.

xxx

Tako imenovani microburst pojav na portalu Neurje.si pojasnjujejo kot nevihtni piš, ki se pojavi na manjšem območju, potem ko toča ali velike kaplje padajo skozi bolj suh zrak in pri tem izhlapevajo. Spremlja ga zelo močan navpično pomikajoč zračni tok, ozračje naokoli pa se zelo ohladi.

Temu nenavadnemu pojavu veliko pozornosti namenjajo v letalstvu, saj so se v preteklosti že dogajale nesreče zaradi posledic microbursta.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.