Nemci bi raje rokovanje kot poljubljanje

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemško društvo bi prepovedalo poljube v javnosti.
Oglej si celoten članek

Poljubljanje v pozdrav, ki je navada mnogih prijateljev in poslovnežev, se zdi številnim Nemcem zelo neprijetno. Nemško društvo Knigge meni, da bi morali poljubljanje v poslovnem svetu prepovedati.

"Moramo zaščititi ljudi, ki ne želijo poljubljanja," je za BBC dejal predsednik družbe Hans-Michael Klein. Ljudem v poslovnem svetu svetuje, naj se raje držijo tradicionalnega stiska rok, vendar priznava, da bi bilo poljube v pozdrav nemogoče izkoreniniti.

"To je navada Italijanov"

Kot je nemško nasprotovanje tovrstnemu poljubljanju pojasnil Klein, to ni v navadah Nemcev, saj izhaja iz držav, kot so Italija, Francija in Južna Amerika, in je značilno za specifične kulture.

Društvo Knigge, poimenovano po nemškem vodniku lepega vedenja, je v preteklosti svetovalo, kako pravilno končati razmerje prek SMS-sporočila in kako v javnosti ravnati, če imate težave z izcedkom iz nosu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.