Nemčija glede delavcev zabeležila nov rekord

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Nemčija je zabeležila nov rekord glede pomanjkanja delovne sile.
Oglej si celoten članek

Inštitut za raziskavo trga dela iz Nemčije je včeraj sporočil, da je država v tretjem kvartalu letošnjega leta z 1,24 milijona odprtih delovnih mest zabeležila nov tovrstni rekord.

"V primerjavi z istim obdobjem lanskega leta je število prostih delovnih mest narastel za 140 tisoč," je zapisano v sporočilu omenjenega inštituta, ki deluje v sodelovanju z zvezno agencijo za zaposlovanje iz Nürnberga.

Največji porast je zabeležen na področju predelovalne industrije, še vedno pa je največ prostih delovnih mest v sektorju storitvene dejavnosti. V gradbeništvu je na novo odprtih 108 tisoč delovnih mest, v sektorju logistike pa 87 tisoč.

Največje število prostih delovnih mest zahteva srednjo in višjo izobrazbo (60,8 odstotka), delodajalci iščejo nekvalificirano delovno silo (22 odstotkov), 17 odstotkov prostih delovnih mest zahteva delavce z visoko izobrazbo.

Kriminalne združbe Nemčijo oškodovali za 50 milijonov

Slovenija Do letos jim je uspevalo, zdaj pa imajo težave

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:15 7. November 2018.

    Problem je v tem, da je Merklova vabila samo doktorje in raketne znanstvenike, navadnih delavcev pa ne....

  • 17:28 7. November 2018.

    Več kot 100.000 delavcev ki so stareji kot 50 let pa na kolenih prosijo službo.Noben kurac jih noče v Nemčiji …

  • 13:20 7. November 2018.

    Bodo begunci-migranti vse rešili. So že na poti preko Balkana...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.