Nemčija išče delavce

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nemška Zvezna agencija za delo še naprej beleži padec nezaposlenosti v tej državi.
Oglej si celoten članek

"Trg dela se še naprej razvija v pozitivni smeri. Število nezaposlenih državljanov je bilo maja 2,66 milijona, kar je 80 tisoč manj kot aprila in 98 tisoč manj v primerjavi z majem lansko leto," je povedal direktor agencije Frank-Juergen Weise. Hkrati s padcem števila nezaposlenih se je zvišalo število tistih, ki so dobili zaposlitve za poln delovni čas in za nedoločen čas.

V Nemčiji narašča tudi število prostih delovnih mest. Številna nemška podjetja iščejo sezonske delavce, najbolj na področju turizma, gradbeništva in kmetijstva. Trenutno preko lokalnih zaposlitvenih agencij iščejo 655 tisoč sezonskih delavcev.

Padec nezaposlenosti in rast števila novih delovnih mest beležijo tudi v tistih predelih Nemčije, kjer doslej niso beležili gospodarske rasti, še poročajo nemški mediji.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.