Nemčija: Ni problema, če Grčija izstopi

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemška vlada meni, da ne bi bilo nobene katastrofe, če bi Grčija izstopila iz evroobmočja.
Oglej si celoten članek

Tako poroča nemški časnik Spiegel in ob tem navaja vire blizu vladi. Tako nemška kanclerka Angela Merkel kot tudi finančni minister Wolfgang Schäuble sta prepričana, da so v evroobmočju uvedli dovolj sprememb viška grške krize od leta 2012, da bi bil morebiten izstop Grčije povsem obvladljiv.

Izstopu se po mnenju nemške vlade ne bo dalo izogniti, če na volitvah konec januarja zmaga levičarska Syriza pod vodstvom Alexisa Tsiprasa, še piše Spiegel. Schäuble je prihodnji grški vladi že požugal, da bo morala nadaljevati z varčevalnimi obljubami, ki jih je dala dosedanja vlada.

 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • tiste milijarde so bile posredno podarjene Nemčiji.

  • 07:38 5. Januar 2015.

    a Slovenija tut lahko izstopi preden jo uničite

  • Syn
    06:41 5. Januar 2015.

    Sej to je bilo že jasno na začetku krize, da Grčija ne bo vrnila niti centa nazaj EU članicam. Tak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.