Nemčija zaprla predstavništva v Turčiji

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemčija se je za zaprtje predstavništev v Turčiji odločila zaradi varnostnih razlogov.
Oglej si celoten članek

Nemčija je zaradi teroristične grožnje zaprla svoje veleposlaništvo v Ankari ter generalni konzulat in šolo v Istanbulu, poročajo nemški Deutsche Welle in tuje tiskovne agencije. Ukrep naj bi veljal do nadalnjega.

S konzulata v Istanbulu so nemške državljane obvestili, da konzulat in šola ostajata preventivno zaprta, ter jih pozvali, naj ne hodijo na to območje. Konzulat se sicer nahaja v bližini osrednjega trga Taksim, šola pa dober kilometer stran v coni za pešce Istiklal Caddesi. Tudi na nemškem veleposlaništvu v Ankari so ljudi opozorili, naj bodo previdni.

Foto: EPA Teroristični napad Ankara

Središče turške prestolnice je v nedeljo pretresel samomorilski napad, v katerem je bilo poleg dveh napadalcev ubitih 35 ljudi. Odgovornost zanj je danes po poročanju STA prevzela oborožena skupina Kurdistanski sokoli svobode (TAK), povezana s prepovedano Kurdsko delavsko stranko (PKK).

Foto: EPA Teroristični napad Ankara

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:34 17. Marec 2016.

    Norost ne pozna meja!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.