Nemiri ob učiteljskih protestih

Foto: EPA
Foto: EPA
Proti zakonu o plačah in napredovanju protestiralo več deset tisoč ljudi.
Oglej si celoten članek

Ob robu sicer mirnih protestov več tisoč brazilskih učiteljev so se v ponedeljek zgodili nemiri. Skupina okoli 200 zamaskiranih nasilnežev je poskušala vdreti v prostore mestne skupščine v Riu de Janeiru. Prišlo je tudi do pretepov s policisti.

Prav tako so izgredniki zažgali avtobus, razbili izložbe in z molotovkami obmetavali ameriški konzulat. Policija je proti izgrednikom uporabila solzivec. O nemirih poročajo tudi iz mesta Sao Paulo, kjer naj bi bila v celoti uničena podružnica neke banke.

Po podatkih policije se je na učiteljskih demonstracijah v ponedeljek zbralo okoli deset tisoč ljudi, po navedbah sindikatov pa do 50 tisoč.

V Riu učitelji protestirajo proti lokalnemu zakonu, ki med drugim določa plače in poklicno napredovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.