Nemška ministrica zavrnila burko med obiskom

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemška obrambna ministrica Ursula von der Leyen je izzvala številne polemike v javnosti, potem ko je med nedavnim obiskom Savdske Arabije zavrnila obleči obleko in burko.
Oglej si celoten članek

"Ne bom si nadela burke, nosim hlače," je poudarila nemška obrambna ministrica Ursula von deer Leyen, ki se je nedavno sestala z namestnikom savdskega prestolonaslednikom Mohamadom bin Salmanom al Saudom, poroča nemški Bild.

"Seveda spoštujem običaje in tradicijo vsake države. Vendar, ko gre za oblačenje, zame obstajajo meje prilagajanja državi in njeni kulturi," je poudarila ministrica. Dodala je, da velja ista pravica glede izbire oblek tako za moške kot za ženske.

Med obiskom Riada si burke niso nadele niti Michelle Obama, Angela Merkel, Hilary Clinton in Condoleezza Rice, se pri tem spominjajo nemški mediji. Bild pri tem navaja, da Savdijci sprejemajo izjeme glede oblačenja pri vodilnih zahodnih političarkah, medtem ko za druge ženske v delegacijah, ki so na obisku to ne velja. Za prevajalke, novinarke in ostale sodelavke veljajo jasna pravila, izpostavlja Bild.

Polemike tudi zaradi slovenske delegacije

Precej prahu glede oblačil je nedavno dvignila tudi slovenska gospodarska delegacija, ki je na čelu z ministrom Zdravkom Počivalškom obiskala Združene arabske emirate.

PREBERITE TUDI:

Kot je bilo razvidno s fotografij, objavljenih na spletni strani ministrstva, je ženski del delegacije spregledal stroga lokalna pravila in zakone obnašanja. Z ministrstva smo takrat dobili pojasnilo, da so sicer "sledili pravilom obnašanja, ki veljajo v Združenih arabskih emiratih, še posebej v Dubaju, ki je po kulturi in navadah zahodno usmerjen emirat".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:39 16. December 2016.

    Končno, tako se dela, pri nas se burke in tapete ne nosijo. Hvala. Prepovedati tak retardizem žensk prisiljen s strani …

  • 12:53 16. December 2016.

    Janez, iz TEGA članka: "Med obiskom Riada si burke niso nadele niti Michelle Obama, Angela Merkel, Hilary Clinton in Condoleezza …

  • 11:17 16. December 2016.

    Vse čestitke pogumni evropejki, več takih, ne pa naše ritoliznice, katere se pustijo pokrivati v drugi državi, ČESTITKE.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.