Nemški duhovnik 250-krat zlorabil tri otroke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nemško sodišče je 46-letnega duhovnika obsodilo na šest let zapora zaradi zlorabe treh otrok. Zlorabil jih je 250-krat.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Braunschweigu na Spodnjem Saškem je 46-letnega duhovnika Katoliške cerkve obsodilo na šest let zapora zaradi zlorabe treh otrok, starih od devet do 15 let, ki jih je skupno zlorabil 250-krat.

"Sistematično je zlorabil posebno zaupno razmerje, ki ga je lahko vzpostavil kot katoliški duhovnik," je ob izreku sodbe dejal sodnik Manfred Teiwes. Duhovnika, ki je priznal krivdo, so obsodili na zaporno kazen zaradi 36 spolnih zlorab otrok in 214 primerov hudih zlorab otrok. Aretirali so ga julija letos.

Zgodba se je začela, ko je duhovnik leta 2004 najprej zlorabil zaupanje neke vdove, ki je sprva nič hudega sluteča dovolila na pobudo duhovnika druženje z njenim takrat devetletnim sinom. "Mislila sem, da je dober prijatelj, da je pripravljen pomagati," je dejala med pričanjem. Duhovnik je tako skrbel za fantka, kasneje je ob koncih tedna tudi prespal pri njem in skupaj z njim počitnikoval. Ko se je materi zazdelo, da je odnos postal preveč tesen, se je obrnila na pomožnega škofa, ki je nato duhovniku leta 2006 prepovedal kakršenkoli stik z otrokom. Kmalu zatem je duhovnik sklenil prijateljstvo z neko drugo družino z dvema sinovoma, ki ju je prav tako zlorabil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.