Nemški zdravniki se fotografirajo goli. To je razlog.

Foto: Epa Respiratorne maske N95
Foto: Epa Respiratorne maske N95
Fotografije golih nemških zdravnikov razvnemajo splet.
Oglej si celoten članek

Nemški zdravniki so na spletnih omrežjih razširili svoje gole fotografije, da bi na ta način izrazili protest zaradi pomanjkanja zaščitne opreme.

Svoje intimne predele so zakrili s knjigami in cvetjem, s fotografijami pa jasno sporočili politikom, da zdravnikom in ostalemu zdravstvenemu osebju zagotovijo dovolj mask, rokavic in ostale opreme. "Naučila sem se šivati rane, bi zdaj morala šivati maske?" piše na transparentu ene izmed zdravnic.

S 156 tisoč potrjenih primerov in 5900 umrlih zaradi covida-19 se Nemčija s pandemijo sooča bistveno bolje od Italije, Španije in Francije. Po drugi strani pa - tako kot omenjene države - trpi zaradi pomanjkanja opreme.

Nemške zdravnike je h "golemu protestu" navedel francoski zdravnik Alain Colombie, ki je prejšnji mesec iz istega razloga objavil svojo golo fotografijo. Vlada kanclerke Angele Merkel je odgovorila, da načrtuje finančno pomagati proizvajalcem opreme in da je okrepila tudi naročila iz tujine.

xxx

Drugi krog rahljanja ukrepov

Medtem se v Nemčiji obeta nov krog rahljanja ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa, v katerega bo med drugim vključeno ponovno odprtje živalskih vrtov, otroških igrišč in muzejev. Vladni predlog s tega področja so včeraj na videokonferenci s kanclerko Angelo Merkel potrdili ministrski predsedniki 16 zveznih dežel.

Pogoj je sicer, da ustanove - sploh manjše in starejše stavbe - poskrbijo za ustrezne higienske pogoje in zagotavljanje ustrezne razdalje med ljudmi. Za zadostitev tem pogojem in ustrezne preureditve bodo lahko institucije črpale iz posebnega sklada, v katerem je zaenkrat 10 milijonov evrov.

V državi bodo znova dovoljeni tudi verski obredi in bogoslužja. Bo pa pri tem treba upoštevati razdaljo 1,5 metra in higienske ukrepe. Tudi verske slovesnosti, kot so krsti, poroke in pogrebi, bodo dovoljene za manjše število udeležencev.

Poleg dodatnega odpiranja nova faza prinaša spremembe tudi v zdravstvu. Velik del bolnišničnih kapacitet naj bi bil namreč znova na voljo za načrtovane operacije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.