Nenavadna kazen za pijane voznike

Foto: K. Š.
Foto: K. Š.
Voznike, ki jih bo policija pijane ujela za volanom, bodo na Tajskem kaznovali z družbenokoristnim delom, ki ga bodo morali opraviti v mrtvašnici.
Oglej si celoten članek

Gre za del novih ukrepov, ki jih je sprejela tajska vlada, da bi tako izboljašala črno statistiko mrtvih na svojih cestah. Upajo, da se bodo s pomočjo tega ukrepa vozniki bolj začeli zavedati dejstva, da lahko vožnja v pijanem stanju nekoga ubije. Letno v prometnih nesrečah na Tajskem umre kar okrog 24 tisoč ljudi, eden najpogostejših vzrokov nesreč pa je ravno vožnja v opitem stanju.

"Tudi že prej smo pijane voznike kaznovali z družbenokoristnim delom, ki pa so ga opravljali v bolnišnicah. Menimo, da bo delo z mrtvimi pri prekrškarjih delovalo v večji meri. Verjamemo, da bodo na ta način dobili jasnejšo sliko, kakšne so lahko skrajne posledice vožnje v pijanem stanju," je povedal Nontajit Netpukkana z notranjega ministrstva.

Odločitev je tajska vlada objavila pred tridnevnim obeleževanjem tajskega novega leta, ki se pogosto sprevrže v večdnevno pijančevanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.