Nepremičnine za krpanje luknje

Foto: Žurnal24 Grčija naj bi naprodaj ponudila svoje otoke. (Foto: Shutterstock)
Evropske države se v vse večjem številu odločajo za prodajo nepremičnega premoženja, da bi vsaj malo pokrile velike luknje, ki zevajo v proračunih.
Oglej si celoten članek

Med zadnjimi, ki naj bi se odločala za ta korak, je tudi Francija, piše Blic. Po načrtu naj bi najprej privatizirala določeno državno premoženje in kasneje razprodala objekte, kot so kasarne, planinski domovi in podobno.

Za novega lastnika je predvidenih več 100 zapuščenih objektov ter tudi nekatere eminentne nepremičnine v centru Pariza. Vlada Nicolasa Sarkozyja si tako obeta, da bo s prodajo skoraj 1.700 objektov iztržila blizu dve milijardi evrov.

Italijanska razprodaja
Zaradi visoke državne zadolženosti je pred dnevi tudi vlada premierja Silvia Berlusconija napovedala, da bodo začeli prodajati državno premoženje. Na spisku se je znašlo okoli devet tisoč zgradb, manjši otoki pri obalah Sardinije, posamezna ozemlja v Dolomitih in celo znan rimski trg Porta Portese.

Po poročanju italijanskih medijev, da prehod Italije na, predvsem finančni, federalizem predvideva prenos objektov na lokalne oblasti, te pa ga lahko kasneje dajo v zakup ali pa prodajo podjetje oziroma posameznikom.

Tudi Grčija bo krpala z nepremičnimami
Za oddajo v dolgoročni zakup ali prodajo svojih otokov naj bi se odločala tudi Grčija. V tuje roke naj bi tako šel del otoka Mikonos, ena izmed najbolj priljubljenih turističnih točk. Grški premier Jorgos Papandreu je ta namigovanja že zanikal in dejal, da se bo Grčija raje poslužila prihodkov, ki jih nosijo ti otoki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.