Neptun ima še eno luno

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nasa odkrila še eno Neptunovo luno, ki planet domnevno obkroži vsakih 23 ur.
Oglej si celoten članek

Najmanjšo luno Neptuna so našli s teleskopom Hubble.

Astronomi so luno – obseg ima le okoli 19 kilometrov – našli, ko so sledili beli piki, ki se je pojavljala na več kot 150 fotografijah, ki jih je posnel Hubble med letoma 2004 in 2009. Kot je sporočila Nasa, je luno 1. julija našel Mark Showalter z inštituta SETI v Kaliforniji, ko je proučeval šibke obroče okoli Neptuna.

Stomilijonkrat premotna za prosto oko

Neptun je najbolj oddaljen planet od Sonca, luna, ki so jo poimenovali S/2004 N1, pa stomilijonkrat motnejša kot najbolj zamegljena zvezda, ki jo je mogoče videti s prostim očesom. Je 14. odkrita Neptunova luna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.