Nesat podira drevesa

Foto: EPA tajfun Nesat Foto: EPA tajfun Nesat Foto: EPA tajfun Nesat Foto: EPA tajfun Nesat Foto: EPA tajfun Nesat Foto: EPA tajfun Nesat
Filipine ter prestolnico Manilo je prizadel tajfun Nesat, ki je s seboj prinesel obilno deževje in močan veter.
Oglej si celoten članek

Pod vodo je skoraj celotno mesto Manila. V nekaterih predelih mesta v bližini obale so ulice prekrite z okoli 1,5 metra vode. Promet je skoraj vsepovsod ohromljen. Zaradi tajfuna so danes zaprti vsi vladni uradi, šole in tudi borza, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi močnih sunkov je velik del mesta ostal brez elektrike, o veliki škodi pa poročajo tudi s severovzhoda države.

Žrtve zaradi podrtih dreves

Podrto drevo je v predmestju Manile zadelo in ubilo nekega moškega, na vzhodu države pa je narasla reka s seboj odnesla majhnega otroka. Podrto drevo, ki je padlo na hišo, je na območju Manile ubilo tudi mater in otroka. Štirje ljudje so umrli pod ruševinami zgradb. V Olongapu, naselju zahodno od Manile, sta dva človeka utonila, enega je pod seboj pokopal zemeljski plaz, še en pa je umrl v prometni nesreči.

Še danes bo tajfun zapustil Filipine

Središče tajfuna je doseglo severovzhodno obalo, ki leži okoli 300 kilometrov severovzhodno od Manile. Nesat spremlja veter s hitrostjo do 170 kilometrov na uro, na poti prek otoka Luzon pa je po podatkih vremenoslovcev precej oslabel.

Tajfun bo Filipine zapustil še danes in se preko Južnokitajskega morja usmeril proti jugu Kitajske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.